V sebi od nekdaj vem, da mi bo dan z nasmehom prinesel veliko lepega. Že kot otrok sem se rada smejala in v še tako neprijetnem življenjskem dogodku, sem našla v sebi moč, da sem šla v nov dan z nasmehom. Veliko krat sem se vprašala kako mi sploh to znese saj, kakor sami veste, življenje ni vedno obarvano tako, da nas vsak dan lahko obdari z nasmehom.

Pa vendar, mi je ta naravnanost dala in mi še daje moč iti čez moj vsakdanjik.

Moje življenje je povsem moj roman, tako kot je vaše, vaš roman. Začela sem ga pisat , ko sploh nisem vedela kaj to je. Mala nagajiva Iris ni nikoli bila ravno v okvirjih, svet sem vedno gledala na široko, koliko je možnosti, kaj vse lahko, kako veliko je morje, nebo, le koliko zvezd na njem lahko stoji. in morda je ravno to bil razlog vseh mojih izzivov, saj je pogled onstran meje, za marsikoga težek, da ne rečem nemogoč.

Od nekdaj me je zanimala psihologija. Zakaj je tako kot je, zakaj se ljudje ne razumemo, zakaj se ne slišimo…? In čeprav, sem po končani srednji turistični šoli, naredila sprejemne izpite, da bi se lahko odpravila na študij v Ljubljano, so me doma zaustavili, na precej grob in drastičen način in sem takrat prvič spoznala, da se bom skozi ta svet morala prebiti na drugačen način.
Iris_Zajec
Pa sem poskusila z ekonomijo, ta je bila ˝doma˝, pa mi nikakor to ni ležalo, tako, da sem se zgodaj odpravila na svojo novo življenjsko pot zaposlitve.

Mi turistični delavci, vsaj tako jaz pravim, naj bi znali prodati najbolj edinstven turistični aranžma, ne da bi kdorkoli vedel, kaj ga tam čaka, torej gre za zaupanje. Mi prodajamo zaupanje in kmalu sem se zavedla, da dejansko prodajam sebe, moj pristop do stranke.

To me je pripeljalo do tega, da sem se po nekaj letih dela turizmu odločila in poskusila v trgovini.

Zaposlili so me kot administratorja, saj veste, samo srednja šola?! Pa vendar ta moj pogled na svet, na široka obzorja, je kmalu dal svoje rezultate, saj sem s svojo prizadevnostjo, odprtostjo, nasmehom in enostavno s tem kar sem, v nekaj letih napredovala do poslovodje z odličnimi rezultati, na mnogih področjih. Moja želja po raziskovanju, me je peljala v vode revizije. Moja želja po zanju me je pripeljala, da sem se sama naučila Nemško. Moja želja po psihologiji mi je dala možnost izobraževanja kadra. Moja odprta obzorja pa so mi izostrila vid v organizaciji in tako sem od administratorke dejansko pristala kot vodilni kader. Dobila sem možnost razvijati se naprej v sami centrali na Dunaju, ter svoje znanje predajat po naši lepi stari Jugoslaviji in drugje po Evropi.

Ko sem dojela kako zelo pomembno je imeti dobro motiviran kader, mu znati delo pravilno razporediti in delegirati, sem začela raziskovati tam, kamor me je srce vodilo že pred leti. Pripeljalo me je nazaj v psihologijo, v čustveno inteligenco, kako jo uporabiti na delovnem mestu in v svojem vsakdanjem življenju.

Prihajali so novi izzivi in sem bila pred novo prelomnico. Ženska v karieri in družina, je velikokrat izziv. In tako sem kot mati dveh čudovitih fantov, sestavljala spet svoje in njihova življenja.

Moč interneta in znanje, ki ga lahko tu dobiš, ko vsi ostali spijo, je bilo zame neprecenljivo. Louise Hay, Waine Dayer, Bob Proktor, Mary Morrissey in veliko drugih mi je pomagalo čez moje prve nevihte. Vendar je spet nekaj čisto posebnega, ko imaš ob sebi nekoga, ki ti stoji fizično ob strani in tako sem spoznala najprej Meo Valens, Snježano Ristič, pa Aleksandra Šinigoja, Smiljana Morija, in mojo NLP coachinjo Natašo Kogoj.

Vsak od njih je s svojim znanjem pripomogel k temu, da so se moje sanje začele uresničevati. Vendar znanje in podpora, ki sem jih dobila na izobraževanju za NLP Praktik in Mojster Praktik (Neuro lingvistično programiranje) in podpori pri Nataši Kogoj, je v meni naredilo preskok. Zavedla sem se, da vam iz dneva v dan lahko, s svojim zgledom pokažem in dokazujem, da lahko gremo svojim sanjam naproti le, če je v nas dovolj velik ZAKAJ! In odločitev je padla!

Začela sem izvajati delavnice in osveščati, da lahko svoje delavce motiviramo, jim damo vrednost, jih pridobimo z dobro organizacijo in pridemo do tega, kar danes radi rečemo, WIN, WIN WIN kombinacija. Zadovoljstvo, učinkovitost, rezultat!

DA JE LAHKO? NI! DA SE SPLAČA? DEFINITIVNO?

PA PAZITE, KAJ SANJATE, KER SE VAM SANJE LAHKO URESNIČIJO!